Pogoji poslovanja

Predmetni splošni pogoji veljajo na nakup v spletni trgovini podjetja Kreana d.o.o., Otemna 3, 3201 Šmartno v Rožni dolini na spletni strani: https://www.iwood.si/

Podjetje kupcu spletne prodaje pred nakupom omogoča vpogled v ponudbo in cene produktov. Vrednost nakupa vključuje DDV.

Kupec prejme potrdilo o nakupu na e-naslov.

Spletna prodaja je omogočena 24 ur na dan.

Prodajalec si pridržuje pravico spremeniti te splošne pogoje poslovanja kadarkoli brez predhodnega obvestila, pri čemer je potrebno poudariti, da nakup kupca urejajo splošni prodajni pogoji, ki veljajo na dan oddaje nakupa.

Nakup
Na spletni strani mora kupec soglašati s Pogoji uporabe in Pogoji zasebnosti. Kupec s potrditvijo nakupa soglaša, da je v celoti seznanjen z določili ter pogoji in jih v celoti sprejema oz. potrjuje.

Kupec ob nakupu posreduje naslednje podatke:

 • Ime in priimek,
 • Kraj bivanja,
 • Pošta,
 • E-mail naslov,
 • Telefonska številka.
Nato označi način plačila in prevzem nakupa.

Po opravljenem spletnem nakupu prejme potrdilo o nakupu z vsemi podatki na elektronski naslov.

Plačilo in prevzem
Kupnino za naročilo kupec poravna prek spletne strani, in sicer prek sistema Paypal ali s kreditnimi karticami (prek sistema Paypal). Kupec označi način plačila.

Plačilo prek spleta z bančno kartico se opravi v okolju, ki ga varuje in upravlja družba PayPal, priznana s strani bančnih ustanov.

Z nakazilom na račun podjetja Odvetniška družba Marovt po ponudbi/predračunu, ki ga prejmete na svoj elektronski naslov. Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo storitve naprej v proces obdelave.

Kreana d.o.o.
Otemna 3
3201 Šmartno v Rožni dolini

Matična številka: 3934390000

Referenca: 00, sklic št.naročila, navedena je na povzetku oddanega naročila
Namen plačila: Splet predračun

Transakcijski račun odprt pri:
Banka: Delavska hranilnica
Naslov: Miklošičeva 5, 1000 Ljubljana
IBAN: SI56 6100 0001 8159 329

O naročilu storitve boste obveščeni prek e-mail naslova.

Odgovornost, preklic naročila, zamenjava
Prodajalec ne nosi odgovornosti, če kupec sam ne prevzame naročila.

Prav tako prodajalec ne odgovarja, če izgubi, ga uniči ali kako drugače onemogoči njegovo uporabo naročila storitve.

Kupec je upravičen uveljavljati  prodajalčevo odgovornost za stvarne napake v rokih in skladno z določili veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov.

Kupec ima pravico, da prodajalcu v 14 dneh od prevzema naročila storitev sporoči, da od pogodbe odstopa ter hkrati prodajalcu sporoči vrnitev storitve, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki naročilo izvedejo za namene uporabe izven svoje pridobitne dejavnosti).

Za uveljavitev pravice do odstopa mora kupec z nedvoumno izjavo obvestiti prodajalca (Kreana d.o.o., info@kreana.si o svoji odločitvi o odstopu od pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti ali elektronski pošti). V ta namen lahko kupec neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec.

Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice kupca do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Obrazec za uveljavitev pravice kupca do odstopa od pogodbe

Kreana d.o.o., Otemna 3, 3201 Šmartno v Rožni dolini

Obveščam vas, da odstopam od pogodbe za naročilo storitve:

 • Naročena storitev dne:
 • Prejeto dne:
 • Ime in priimek kupca:
 • Naslov kupca:
 • Kraj, datum in podpis kupca:

Politika zasebnosti

Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrani podatki bodo uporabljeni izključno v namene, za katere so bili zbrani oz. so jih posredovali kupci ter za izboljšanje uporabe spletnega mesta. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bom uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim osebam, razen v primeru ko to določa zakon. Storili bomo vse, da podatke uporabnikov spletne strani zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Vsi osebni podatki kupcev se shranjujejo v bazi podatkov prodajalca, razen podatkov o plačilnih karticah. Ti podatki se obdelujejo na spletni strani banke in jih je potrebno pri ponovnem nakupu ponovno navesti. Za varovanje in obdelavo podatkov plačilnih kartic skrbi banka, ki omogoča varne transakcije.

Vsi podatki, ki jih posreduje kupec, bodo v izključni lasti prodajalca ter varovani v skladu z zakonodajo, ki opredeljuje varstvo osebnih podatkov. Uporabljeni bodo samo s kupčevim privoljenjem in tako, da bo prodajalec lahko zagotovil nemoteni proces spletnega nakupa. Na željo kupca se bodo uporabili tudi za posredovanje obvestil, ponudb, novosti.

Razno
Za vse pritožbe, preklice naročil, reklamacije in dodatne informacije o naročanju ter nakupu prek spleta sta kupcu na razpolago tel. št. +386 31 830 533 in elektronski naslov info@kreana.si.

Prodajalec skladno s 3. odst. 32. čl. Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov izjavlja, da ne priznava nobenega izvajalca  IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov, ki bi nastali v postopkih spletne prodaje po teh splošnih pogojih.

Potrdilo o nakupu, ki ga kupec prejme po elektronski pošti, ne velja namesto darilnega bona in z njim kupec ne more uveljavljati plačane storitve. Na prodajnem mestu prodajalca s mora kupec izkazati izključno z darilnim bonom, ki ga prejme na e-naslov v pdf obliki, ali ga prevzame osebno na sedežu prodajalca.

Varstvo osebnih podatkov
V podjetju spoštujemo pomen varstva osebnih podatkov, zato z vašimi podatki ravnamo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Osebne podatke z vašo privolitvijo pridobivamo iz različnih spletnih ali pisnih virov. Podatki, ki jih za namen obveščanja lahko hranimo so:

 • ime in priimek,
 • demografski podatki (npr. spol, starost, rojstni datum),
 • kontaktni podatki (npr. spletni naslov, telefonska številka),
 • informacije o udeležbi na dogodkih in nakupnih navadah.

V interesu učinkovitega sodelovanja in spoštovanja zakonodaje vsakemu posamezniku zagotavljamo pravico do:

 • dostopa do osebnih podatkov (pregleda),
 • popravka/dopolnitve osebnih podatkov,
 • omejitve obdelave osebnih podatkov,
 • prenosljivosti osebnih podatkov,
 • izbrisa osebnih podatkov ("pravica do pozabe"),
 • ugovora.

Vaše pridobljene podatke bomo uporabljali le za namen obveščanja o:

 • splošnih informacijah,
 • novostih,
 • promocijah,
 • dogodkih,
 • tržnih / oglasnih vsebinah,
 • nagradnih igrah.
Za preklic, spremembo ali vprašanja glede vaše privolitve uporabe osebnih podatkov vas prosimo, da nas kontaktirate na info@kreana.si.

Evropski regionalni sklad